Falszkenner – Bosch D-tect 120


Napi: 3,000 Ft

Félnapi: Napidíjas

Kaució*: 30,000 Ft

Leírás

Falszkenner – Bosch D-tect 120

Falszkenner jellemzői:

  • Egyszerű felhasználói felület három magától értetődően kezelhető választógombbal a különböző mérési változatokhoz
  • Objektumok meghatározása legfeljebb 12 cm anyagvastagságig
  • Hangjelzés és optikai figyelmeztető jelzés a falban talált objektum esetén
  • Dual Power Source: üzemeltethető 10,8 V-os LI akkuról és standard alkáli elemekről is
  • Az útmérés helyett alkalmazott pontmérés lehetővé teszi a helymeghatározást a legkisebb felületen is
  • Center finder: optikai irányjelzés az objektum közepének még pontosabb meghatározásához

Kijelző elemek (kép a galériában)

– A „Feszültség alatt álló vezeték” tárgy típus kijelzése
B – Elem-kijelzés
C – A kikapcsolt hangjelzés kijelzése
D – „Rádióhullámok okozta zavarok“ kijelzés
E – Akkumulátor hőmérsékletellenőrző berendezés kijelzés

F – A figyelmeztető funkció kijelzése
G – „Szervizre van szükség“kijelzés
H – Méréskijelzés
I  – „Központozókereszt“,a tárgy középpontjának a kijelzése
J  – Az elmozgatás kijelzése
K – Tájékozódási nyilak a tárgy középpontjának a meghatározásához

Falszekenner mérési folyamat: Bemutató videó

Tárgyak helyzetének meghatározása

Helyezze fel a mérőműszert ( falszkenner ) a megvizsgálni kívánt felületre.

Ha a felhelyezésnél már van egy tárgy a mérőműszer alatt, akkor elég erős jel esetén a 2 LED piros színben világít, a h mérőkijelző kitér és felhangzik egy hangjel.
Ha a mérőműszer felhelyezésekor a készülék még nem észlel tárgyat, a kijelzőn megjelenik a J az adott eljáráshoz tartozó jelmozgatási kijelzés és a 2 LED sárga színben világít. Mozgassa el a mérőműszert a felület felett, anélkül, hogy felemelné, amíg a J elmozgatási kijelzés el nem tűnik. Ekkor a 2 LED azokon a helyeken zöld színben világít, ahol a mérőberendezés nem ismert fel tárgyakat.

Ha a mérőműszer közeledik egy tárgyhoz, a H mérőkijelző kitérése növekszik és a 2 LED piros színben világít. A kitérés a tárgytól való eltávolodás esetén csökken.

Kis méretű, vagy mélyen fekvő tárgyak esetén előfordulhat, hogy a 2 LED továbbra is csak sárga színben világít és a hangjelzés kimarad.

A tárgy középpontjának a meghatározása

Egy tárgy észlelése esetén a 2 LED piros színben világít és a tárgy közepének meghatározására megjelennek a K tájékoztató nyilak. A tárgy középpontjának meghatározásához mozgassa el a mérőműszert K tájékoztató nyilak irányában. Ha a tájékoztató nyilak nem kerülnek kijelzésre, akkor is lehet egy tárgy a berendezés közvetlen közelében.

A H mérőkijelzőnek egy tárgy közepe felett a legnagyobb a kitérése, ekkor a 2 LED piros színben világít és elegendő jelerősség esetén az I központozó kereszt is kijelzésre kerül.
A tárgy középpontja helyzetének még pontosabb meghatározásához figyelje meg a négyzetet, amely a tárgy középpontja közelében kielégítő jelerősség esetén a már kijelzett I központozó kereszt kiegészítéseként megjelenik.

Szélesebb tárgyakat a H mérőkijelző hosszabb szakaszon fennálló tartós magas kijelzése alapján lehet felismerni. A 2 LED piros színben világít.
Mindig ügyeljen a mérőműszer által kibocsátott valamennyi jelre (LED, mérőkijelző, tájékoztató nyilak).

Mielőtt egy falban fúrna, fűrészelne vagy marna, még más információforrások használatával is biztosítsa be magát a veszélyek ellen. Mivel a mérési eredményekre a környezeti hatások vagy a fal minősége befolyással lehetnek, annak ellenére is fennállhat egy veszély, hogy a készülék az érzékelési tartományban nem jelez tárgyat (nem hangzik fel hangjelzés és a 2 LED zöld színben világít.

Hálózati kábel

Ha a készülék egy feszültség alatt álló vezetéket észlel, a 3 kijelzőn kiegészítésként megjelenik az A kijelző is. A 2 LED piros színben villog és felhangzik egy gyors hangsorozatból álló hangjelzés.

Tájékoztató:

Feszültség alatt álló vezetékek valamennyi üzemmódban kijelzésre kerülnek. A feszültség alatt álló vezetékeket könnyebb megtalálni, ha a keresett vezetékhez tartozó áramfogyasztókat (például lámpák, berendezések) csatlakoztatják és bekapcsolják.


Figyelmeztetés: A falszkenner az alkalmazott technológia következtében nem garantálhat százszázalékos biztonságot. A veszélyek kizárására ezért falakban, mennyezetekben és padlóborításokban végrehajtandó fúrás, fűrészelés vagy marás megkezdése előtt használjon más információforrásokat (pl. építési terveket, az építés közben ké- szített fényképfelvételeket stb.) is. Környezeti behatások, például a levegő nedvességtartalma, közeli elektromos berendezések, befolyással lehetnek a mérőműszer pontosságára. A mérési eredményeket a fal felépítése és állapota (például nedvesség, fémeket tartalmazó építési anyagok, elektromosan vezető tapéták, szigetelő anyagok, csempék) valamint a falon és a falban található tárgyak száma, fajtája, mérete és elhelyezkedése meghamisíthatja.

 

További információk

Tömeg 0.5 kg
Két szomszédos tárgy közötti minimális távolság

5cm (50mm)

Mérési pontosság a tárgy középpontjához képest*

±1cm (±10mm)

Üzemidő

~ 5 óra

Üzemmód: Beton

12cm (120mm) (10cm (100mm) tipikus

Fémtárgyak

12cm (120mm) (10cm (100mm) tipikus

kábelek és vízzel teli műanyagcsövek

6cm (60mm)

Univerzális üzemmód

6cm (60mm)

Szárazépítészeti anyagok üzemmód

6cm (60mm)

Automatikus kikapcsolás kb.

5 perc

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Falszkenner – Bosch D-tect 120” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .